fbpx

DE HAVEN

Varen door het Groene Hart. Genieten van het watersport rondje Oude Rijn – Braassem – Kaag-Leiden – Oude Rijn. Nautisch Nederland in en rondom Alphen aan den Rijn op z’n mooist. Hier wil je met je boot liggen!

De nieuwe Haven aan den Rijn, in Alphen aan den Rijn, heeft watersportliefhebbers nog veel meer dan varen door een mooi stukje Nederland te bieden.

Zeventig gloednieuwe ligplaatsen met ruime boxmaten, een nautisch kwartier met scheepswerf en een sfeervol waterplein met wandelpromenade naar het gezellige centrum met horeca en winkels. En dit is nog maar het begin…

De Haven aan den Rijn ligt op het terrein van het ambitieuze project De Werf, in Alphen aan den Rijn. De haven is voorzien van moderne faciliteiten, zodat iedere watersporter zich hier thuis zal voelen. Dankzij de centrale ligging van de ligplaatsen is het een kwestie van aan boord stappen, lijnen los, onder de Rijnhavenbrug (met een doorvaarhoogte van 2,45 meter) doorvaren en genieten op het water.

Watersportplein

De locatie van Haven aan den Rijn bevindt zich aan een levendig watersportplein, waar naast de vaste ligplaatshouders ook ruimte is voor dagrecreanten en pleziervaart.

Er zijn ligplaatsen voor passanten die blijven overnachten én er zijn zogenaamde ‘kiss en float’ ligplaatsen. Deze ligplaatsen zijn bedoeld voor watersporttoerisme die een kort bezoek aan de winkels en horeca van De Werf, De Baronie en Alphen aan den Rijn willen brengen.

Het uitzicht vanaf de ligplaatsen is overigens ook nautisch aantrekkelijk. Er komen enkele historische schepen aan de noordzijde van de havenkom te liggen. De zuidzijde heeft een moderne wandelpromenade via drijvende steigers naar de omliggende winkel- en woongebieden. Het wordt een gezellige ontmoetingsplaats voor iedereen.