fbpx

DE HAVEN

Varen door het Groene Hart. Genieten van het watersport rondje Oude Rijn – Braassem – Kaag-Leiden – Oude Rijn. Nautisch Nederland in en rondom Alphen aan den Rijn op z’n mooist. Hier wil je met je boot liggen! Dankzij de centrale ligging van de ligplaatsen is het een kwestie van aan boord stappen, lijnen los, onder de Rijnhavenbrug (met een doorvaarhoogte van 2,45 meter) doorvaren en genieten op het water.

Haven aan den Rijn heeft watersportliefhebbers nog veel meer dan het varen door een mooi stukje Nederland te bieden. Uitstekende ligplaatsen met een elektriciteitspunt per box. Natuurlijk zijn er toilet- en douchefaciliteiten en er is op het terrein een scheepswerf voor reparatie en onderhoud. Tevens is er winterberging voor de boten en er zijn Doe Het Zelf loodsen. Nieuw vanaf het voorjaar 2022 is de 20 tons, vaste botenlift op de kade. Zo kunnen alle boten in het voorjaar meteen met de vaste hijskraan te water worden gelaten.

Aan de overzijde (de noordzijde) van de haven liggen enkele historische schepen in de havenkom, dus er is mooi uitzicht vanuit uw boot. Maar er is meer! Haven aan den Rijn biedt ook een beleving op het vaste land, een gezellige ontmoetingsplaats voor iedereen. De zuidzijde heeft een moderne wandelpromenade via drijvende steigers naar de omliggende winkel- en woongebieden.

Project De Werf

De Haven aan den Rijn ligt op het terrein van het ambitieuze project De Werf, in Alphen aan den Rijn. Een bedrijvig terrein waar creatieve ondernemers zich hebben gevestigd en u als bezoeker gezellig kunt rondkijken. Alle bedrijven op De Werf maken iets. Van houten meubels tot moderne fietsen en van hergebruikte lampen tot kunst. Ook leuk om te weten: er wordt bier gebrouwen op het terrein en er is een gezellige locatie om een feest te geven. Meer weten? Lees verder op www.dewerf.info.

Nieuw bij Haven aan den Rijn

Vanaf het voorjaar van 2022 is er een uitbreiding bij Haven aan den Rijn, namelijk 12 ligplaatsen voor toeristen aan een nieuwe steiger. In de nabije toekomst zal er ook nog een botenhuis komen aan de andere zijde van de kade.